Živý strih podujatia a jeho prezentovanie môžeme určite zaradiť medzi náročnejšie aktivity školskej televízie. Naši žiaci dostali šancu preveriť si svoje zručnosti v skutočných podmienkach, počas podujatia Tatranský kuchár 2016, ktoré sa uskutočnilo 19. mája v hoteli Atrium v Novom Smokovci.
Prípravy začali už týždeň pred podujatím. Bolo potrebné premyslieť si akým spôsobom bude akcia snímaná, akú techniku bude potrebné zobrať a taktiež, akí žiaci sa chopia práce kameramana, zvukára alebo špecialistu pre sieť. Ďalším dôležitým krokom bola logistika. Pracovať v teréne znamená, že nemáme možnosť odbehnúť si pre chýbajúcu techniku do štúdia. Nasledovalo teda balenie kamier, strižne, svetiel, mnohých káblov a inej potrebnej techniky.
Podujatie začínalo hneď v ranných hodinách, techniku bolo preto potrebné pripraviť deň vopred. Hlavná súťaž sa odohrávala v krásnom a moderne vybavenom kuchynskom štúdiu Foodie. Odtiaľ bolo potrebné zabezpečiť prenos televízneho signálu zo štyroch kamier do vzdialenejších priestorov hotela.
Živý strih a prenos videa znamená, že akúkoľvek chybu ihneď uvidí mnoho ľudí. Naši žiaci zvládli tieto podmienky veľmi dobre, úvodnú nervozitu rýchlo vystriedalo nadšenie z práce. Neľahkú úlohu mali najmä kameramani. Lákavé vône výborných jedál od majstrov kuchárov boli pre nich veľkým cvičením na udržiavanie koncentrácie. Ako sa im darilo môžete posúdiť z krátkeho videa.
Tešíme sa z každej možnosti preveriť zručnosti našich žiakov v praxi. Zodpovednosť a nutnosť koncentrácie na takýchto akciách je veľká. Výborne učí žiakov adaptovať sa na aktuálnu situáciu a núti ich kreatívne riešiť vzniknuté problémy. Máme radosť z ich nadšenia a chuti sa zlepšovať. Veríme, že toto nie je posledná šanca vyskúšať si prácu mimo priestorov školy.
Foto: Patrik Tajboš, instagram: @ssostapoprad
Leave a Reply
Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.